4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

Hollandse roerbakgroenten met kipfilet

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel bladselderij

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

300 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterpenen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de winterpeen en knolselderij in gelijke stukken. Breng water met zout aan de kook en blancheer hierin de peen en knolselderij circa 2 minuten. Giet de groenten af en laat uitlekken in een vergiet.
  • 2 Bestrooi de kipfilet met zout en versgemalen peper. Verhit het bakproduct en roerbak de kipfilet circa 2 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de wortel en knolselderij toe en roerbak circa 5 minuten op een lage stand.
  • 4 Voeg de champignons en bosui toe en roerbak nog circa 2 minuten op een hoge stand. Breng eventueel op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de selderij. Lekker met aardappelpuree of rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 28 gram