- 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit boter en olie in een braadpan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
- 2 Schep de uien en suiker erbij en bak circa 2 minuten mee. Strooi de bloem erover en bak 1-2 minuten.
- 3 Verwarm de bouillon met het bier en giet dit over het vlees. Steek drie kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze met drie eetlepels azijn bij het vlees. Stoof zachtjes 1,5 uur met het deksel op de pan.
- 4 Roer de koekkruimels erdoor en stoof nog 1-1,5 uur tot het vlees zacht is. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
- 5 Bereid intussen de rodekool. Verwijder de buitenste bladeren. Halveer de kool en schaaf of snijd de bladeren tot aan de stronk in smalle reepjes. Kook deze met weinig water, zout, suiker en drie kruidnagels 20-25 minuten.
- 6 Kook de appels de laatste 10 minuten mee (niet vanaf het begin, want dan wordt de kooktijd langer). Maak de kool af met boter en 2 eetlepels azijn en bind het kookvocht met het aangelengde aardappelmeel.
- 7 Serveer de rodekool met de hachee en bijvoorbeeld gekookte aardappelen.
bereidingstip
Bereid een dubbele portie hachee en vries de helft in.