- 1 Hussel het vlees om met zout, peper en de bloem.
- 2 Verhit de olie in een grote braadpan en bak hierin de helft van het vlees om en om aan. Neem uit de pan en vervolg met de rest van het vlees.
- 3 Schep al het vlees uit de pan en laat de boter smelten in het braadvet. Roer de aanbaksels van de bodem en fruit de uienringen circa 5 minuten op een lage stand.
- 4 Schep het vlees weer terug in de pan en voeg de laurier, kruidnagels en bouillon toe. Laat met het deksel schuin op de pan circa 2,5 uur stoven.
- 5 Roer de appelstroop erdoor en laat nog 30 minuten afgedekt stoven. Bestrooi voor het serveren met de tijm. Lekker met aardappelpuree en rodekool.
bereidingstip
Maak de hachee ook eens in de OVEN. Verwarm de oven voor op 160ºC bij stap 3. Zet bij stap 4 de gesloten pan circa 3 uur in de oven. . Ook in de SNELKOOKPAN kun je hachee bereiden. Schep bij stap 4 alles over in de snelkookpan. Sluit het deksel en laat op druk komen op stand 2. Laat het gerecht 70 minuten onder druk koken op de laagste stand van de warmtebron. . Wil je een slow hachee maken? Gebruik dan een SLOWCOOKER. Schep bij stap 4 alles in de slowcooker en laat circa 7 uur garen op een lage stand.