4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Hollandse gehaktbal met uitjes en jus

Hollandse gehaktbal met uitjes en jus

ingrediënten


30 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm 2 eetlepels van de boter en bak de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin. Laat het brood weken in de melk en verkruimel het boven het gehakt.
  • 2 Schep de gebakken uien uit de boter en voeg ze samen met de gehaktkruiden en het ei toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm er 6 tot 8 ballen van. Laat ze minimaal een halfuurtje opstijven in de koelkast.
  • 3 Verwarm de rest van de boter in dezelfde pan waar de uien in gebakken zijn en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de ballen in circa 10 minuten op lage stand gaar worden. Draai ze af en toe om en leg geen deksel op de pan.

wijnadvies

Rood smaakt goed bij de gehaktbal. Met Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux, Domaine Pech Tavernier Coteaux du Languedoc of Les Barres Saint Chinian doet u een uitstekende keuze.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 28 gram