- 1 Verwarm 2 eetlepels van de boter en bak de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin. Laat het brood weken in de melk en verkruimel het boven het gehakt.
- 2 Schep de gebakken uien uit de boter en voeg ze samen met de gehaktkruiden en het ei toe aan het gehakt. Kneed alles goed door en vorm er 6 tot 8 ballen van. Laat ze minimaal een halfuurtje opstijven in de koelkast.
- 3 Verwarm de rest van de boter in dezelfde pan waar de uien in gebakken zijn en bak de gehaktballen rondom bruin. Voeg een paar eetlepels water toe en laat de ballen in circa 10 minuten op lage stand gaar worden. Draai ze af en toe om en leg geen deksel op de pan.
wijnadvies
Rood smaakt goed bij de gehaktbal. Met Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux, Domaine Pech Tavernier Coteaux du Languedoc of Les Barres Saint Chinian doet u een uitstekende keuze.