4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Hollands vleespannetje

Hollands vleespannetje

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram ontbijtkoeken

dit product is niet beschikbaar

500 gram biefstukken

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderfond
300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

4 eenpersoons pannetjes

4 eenpersoons ovenschaaltjes

  • 1 Verhit de helft van de boter en bak hierin de sjalotjes, wortel en ontbijtspek 4-5 minuten. Voeg de wijn, fond en tijm toe en kook op een hoge stand in tot de helft (circa 300 ml). Zeef deze saus.
  • 2 Bestrooi de biefstuk met zout en peper. Verhit de rest van de boter en bak hierin de biefstuk 2-3 minuten per kant. Laat het vlees rusten onder aluminiumfolie. Voeg de ontbijtkoek toe aan de warme saus en roer deze glad.
  • 3 Snijd de biefstuk in repen, leg het vlees in de pannetjes en giet de saus erover. Lekker met krieltjes en rodekool.

bereidingstip

Vervang het ontbijtspek in dit recept door gerookte spekblokjes.. Maak de saus een dag van tevoren en bind deze op de dag zelf met de ontbijtkoek.

wijnadvies

Bij dit recept past een stevige wijn. De I Am Cabernet Sauvignon is een krachtige, donkere en stoere wijn met zwart fruit, zoals cassis, kersen en bramen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 34 gram