4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Hollands garnalentaartje

Hollands garnalentaartje

ingrediënten


25 min
4 personen
1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

125 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram donker roggebrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

4 kookringen

bakplaat met bakpapier

  • 1 Maal het roggebrood en de amandelen grof in een keukenmachine en roer de boter erdoor. Klop de slagroom lobbig.
  • 2 Pureer de roomkaas met de doperwten, peterselie, zout en peper tot een crème. Spatel de slagroom erdoor.
  • 3 Zet de kookringen op de bakplaat of op de bordjes. Schep een laagje van het roggebroodmengsel erin als bodem en strijk glad met een vochtige lepel. Verdeel de kaascrème erover en strijk deze ook glad. Laat afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast (dit kan ook een dag van tevoren).
  • 4 Snijd de taartjes met een scherp mes los van de rand en verwijder de kookringen. Leg de garnalen en een partje limoen erop en verdeel de tuinkers rondom de taartjes.

bereidingstip

Vervang het roggebrood in dit recept door volkoren crackers en gebruik dan 40 gram boter.. Garneer met dille of veldsla in plaats van tuinkers.

wijnadvies

Dit garnalentaartje heeft veel frisse en groene ingrediënten, daarbij smaakt de Zuid-Afrikaanse Hoop Huis Chenin Blanc erg goed.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 17 gram