4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht
home recepten Hollandaisesaus

Hollandaisesaus

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eidooiers

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eidooiers met een snufje zout en (witte) peper circa 1 minuut met de mixer.
  • 2 Verwarm het citroensap en de azijn in een steelpan. Verwarm de boter in een andere pan tot deze gesmolten is, maar niet verkleurd.
  • 3 Giet het warme azijnmengsel in een klein straaltje bij de eidooiers en blijf voortdurend kloppen.
  • 4 Giet dan de vloeibare boter in een dun straaltje bij de saus en blijf kloppen tot een mooie, gebonden saus ontstaat.
  • 5 Lekker bij bijvoorbeeld groene asperges.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 2 gram