4 personen
uitdagend
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes

Hertenbiefstukjes met paddenstoelen en spekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
4 eetlepels verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 hertenbiefstukken
1 eetlepel groene peperkorrel
100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

500 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

120 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

100 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bak de spekblokjes in een droge koekenpan in ongeveer 8 minuten op een niet te hoog vuur knapperig en lichtbruin. Voeg halverwege de baktijd de uisnippers toe.
  • 2 Verhit 20 gram boter in een tweede koekenpan en bak hierin de champignons in enkele minuten lichtbruin en knapperig. Roer de wijn en de peperkorrels door de gebakken champignons. Roer de spekblokjes en champignons door elkaar.
  • 3 Verhit 100 gram boter in een koekenpan en bak hierin de hertenbiefstukjes even aan beide kanten. Temper de hittebron en bak de biefstukjes nog eens ongeveer 4 minuten per kant. Dan zijn ze rosé gebakken. Breng op smaak met zout.
  • 4 Schep de biefstukjes uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie om ze warm te houden en laat ze 4 minuten rusten.
  • 5 Roer de aanzetsels los van de bodem en voeg het champignonmengsel toe. Verwarm dit mengsel en roer de room erdoor.
  • 6 Verdeel de hertenbiefstukjes over de borden. Schep het champignonmengsel met de romige saus over de borden. Bestrooi met de bieslook. Geef bij dit gerecht tagliatelle of een andere pasta en peultjes of haricots verts of sperziebonen.

wijnadvies

Dit rijke en smaakvolle gerecht vraagt om een rode wijn, eerder verfijnd dan zwaar. Bordeaux Supérieur, Haut-Médoc, Pomerol, Châteauneuf-du-Pape uit de Rhône of een stevige Bourgogne (14-16ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 36 gram