4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Heldere soep met oesterzwammen

Heldere soep met oesterzwammen

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels verse koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels oestersaus

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

3 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 kleine winterwortel

dit product is niet beschikbaar

100 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel roerbakolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een soeppan. Fruit hierin de gepelde geperste knoflook. Schep de peultjes en wortel erdoor en roerbak 2 minuten.
  • 2 Voeg de gember toe en bak deze 1 minuut mee samen met de oesterzwammen.
  • 3 Voeg citroensap, bouillon en oestersaus toe. Breng aan de kook en kook zachtjes totdat de groenten beetgaar zijn.
  • 4 Serveer de soep bestrooid met koriander.

bereidingstip

In plaats van oestersaus kun je ook sojasaus gebruiken.

wijnadvies

Een glaasje Elzasser gewurztraminer maakt het geheel af.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 95 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 3 gram