8 personen
uitdagend
40 min.
lunch, brunch
home recepten Hartige sandwichtaart

Hartige sandwichtaart

ingrediënten


40 min
8 personen
200 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

500 gram mascarpone

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 bosjes dille

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 handje radijsje
1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 wit casinobrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

springvorm

vershoudfolie

  • 1 Klop voor de ricottavulling de ricotta met de roomkaas, citroenrasp en wat peper goed los.
  • 2 Houd voor de mascarponevulling 4 takjes dille apart. Pureer de rest van de dille met de bieslook en melk helemaal glad. Klop dit met de mascarpone en zure room tot een lichtgroene crème. Breng op smaak met zout en peper. Houd de helft van deze kruidencrème apart.
  • 3 Bekleed de springvorm met folie. Snijd de korstjes van het brood en bekleed de bodem van de vorm met een laagje brood. Snijd het brood bij om het passend te maken. Maak afwisselend meerdere laagjes van het ricotta- en mascarponemengsel, zalm, ei en brood. Houd 50 gram gerookte zalm apart.
  • 4 Dek af met een laagje brood en zet de taart afgedekt minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 5 Verwijder de springvorm en zet de taart op een schaal. Bestrijk de zij- en bovenkant ruim met de achtergehouden kruidencrème.
  • 6 Schaaf met een dunschiller in de lengte lange plakken van de komkommer en bestrooi ze met peper. Bekleed de buitenkant van de taart met de komkommerlinten en maak op de bovenkant van de taart een vlechtwerk van komkommerlinten. Versier de taart met roosjes van de achtergehouden gerookte zalm, de radijsjes en overige takjes dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 30 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 25 gram