4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige pannenkoekrol met gehakt

Hartige pannenkoekrol met gehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Klop een beslag van de bloem en de melk en klop de eieren er een voor een doorheen tot er geen klontjes meer te zien zijn. Breng het beslag op smaak met een snuf zout en peper.
  • 2 Verwarm een beetje olie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en bak van het beslag 4 grote dikke pannenkoeken.
  • 3 Verwarm de rest van de olie in dezelfde pan en bak het gehakt met de kruiden rul.
  • 4 Giet overtollig vet weg uit de pan en bak op hoge stand de courgetteblokjes nog een paar minuten mee.
  • 5 Breng alles goed op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 6 Verdeel het gehaktmengsel over de 4 pannenkoeken en rol ze op. Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en bestrooi met de kaas. Bak de rollen in circa 10 minuten knapperig.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 45 gram