eenvoudig
10 min.
tussendoortje
home recepten Hartige muffins met wortel en maïs

Hartige muffins met wortel en maïs

ingrediënten


10 min
150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 blik mais

dit product is niet beschikbaar

150 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

150 gram worteljulienne
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los in een ruime kom en meng er de bieslook, wortel, cheddar en maïs door. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Zeef het bakmeel erboven en spatel door. Verdeel het beslag over de holtes van de muffinvorm. Bak de muffins in ca. 25 min. in het midden van de oven gaar. Laat 10 min. afkoelen, neem vervolgens de muffins uit de vorm. Laat verder afkoelen tot kamertemperatuur.

bereidingstip

Maak de muffins tot 2 dagen van tevoren en bewaar in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 149 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 9 gram