4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige maistaart met cajunkruiden

Hartige maistaart met cajunkruiden

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

200 gram maiskorrels

dit product is niet beschikbaar

175 gram vegetarische stukjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels cajunkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hartigetaartdeeg
1 theelepel bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en bestuif met bloem. Bekleed met het deeg, druk de randen goed op elkaar en snijd het deeg iets boven de rand af. Zet in de koelkast.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie en roerbak hierin de cajunkruiden en vegastukjes 1 minuut. Schep daarna door elkaar met de mais, courgette en bosui.
  • 3 Klop de eieren los met de melk. Verdeel het groentemengsel over de deegvorm en giet het eimengsel eroverheen. Schud licht met de vorm om alles goed te verdelen.
  • 4 Bestrooi met de kaas en bak de taart in het midden van de oven in 30-40 minuten gaar. Neem de taart uit de oven en laat voor het aansnijden nog 5 minuten rusten. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Gebruik voor dit recept ook eens andere groenten, zoals spinazie, witte kool, wortel, bloemkool of zoete aardappel. Blancheer harde groenten van tevoren.. Kaas is een extra smaakmaker, maar kun je ook prima weglaten.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 22 gram