gemiddeld
40 min.
lunch, klein gerecht
home recepten Hartige crêpes met ham en ei

Hartige crêpes met ham en ei

ingrediënten


40 min
1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes hammen

dit product is niet beschikbaar

75 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

350 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

12 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop 4 eieren, de melk en de bloem met een garde tot een glad beslag. Verhit een klontje boter in een grote koekenpan. Giet een beetje van het beslag in de pan en beweeg heen en weer zodat het beslag egaal over de pan wordt verdeeld. De crêpes mogen flinterdun zijn, dus giet niet te veel beslag in de pan. Bak de crêpes circa 2 minuten per kant en bewaar ze op een bord met een deksel erop zodat ze warm blijven.
  • 2 Verwarm om te vullen een koekenpan en leg een crêpe erin. Verdeel wat geraspte kaas en ham erover. Breek 1 ei in het midden van de crêpe en vouw de zijkanten naar binnen. Breng op smaak met zout en peper en bak het geheel circa 5 minuten, tot het ei gegaard is. Bestrooi met de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 23 gram