4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamlapjes met selderij en salie

Hamlapjes met selderij en salie

ingrediënten


40 min
4 personen
enkele salieblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse salie
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kleine knolselderij

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 grote ui

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

600 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie met de boter en bak hierin de hamlapjes, bestrooid met zout en peper, goudbruin. Schep het vlees uit de pan.
  • 2 Fruit in het bakvet de sjalotjes en knoflook. Schep de knolselderij erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Strooi de bloem erover en voeg de kookroom, de bouillon, de mosterd en de gehakte salie toe.
  • 4 Leg het vlees erin en stoof zachtjes 25 minuten.
  • 5 Bak enkele salieblaadjes in een klein beetje olie licht krokant en leg ze voor het serveren op het gerecht.

bereidingstip

Lekker met gekookte krieltjes.

wijnadvies

Zeer smakelijk met een wat kruidige witte wijn. Arthur Metz Pinot Gris bijvoorbeeld. Maar ook Montalto Pinot Grigio en Vina Maipo Chardonnay zullen smaken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 39 gram