4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamlapjes met honing en rozemarijn

Hamlapjes met honing en rozemarijn

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter runderfond
250 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

600 gram magere hamlappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de hamlappen tot ongeveer gelijke lapjes. Bestrooi ze met zout en versgemalen peper.
  • 2 Doe de knoflook met ui, bouillon of fond, rode wijn en honing in een steelpan en laat dit zonder deksel tot 2/3 (300 ml) inkoken.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak hierin de hamlapjes rondom lichtbruin.
  • 4 Giet de saus erbij en stoof het vlees zachtjes 30 minuten, afhankelijk van de dikte van de lapjes tot het vlees gaar is. Voeg de laatste 5 minuten de rozemarijn toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 34 gram