gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamburgertaart

Hamburgertaart

ingrediënten


30 min
basilicumblaadje

dit product is niet beschikbaar

zilveruitje

dit product is niet beschikbaar

augurk

dit product is niet beschikbaar

cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 rode uien

dit product is niet beschikbaar

8 hamburgers

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 krop kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 Turks brood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

5 satéprikkers

  • 1 Snijd het brood horizontaal doormidden.
  • 2 Verhit een grillpan of barbecue en rooster de snijkanten van het brood.
  • 3 Was de slabladeren en droog ze in een slacentrifuge of theedoek.
  • 4 Verwijder de uiteinden van de courgette.
  • 5 Schaaf de courgette met een kaasschaaf in lange plakken (verwijder het binnenste deel met zaadjes).
  • 6 Bestrijk de plakken met een dun laagje olijfolie en gril ze. Houd apart.
  • 7 Druk de hamburgers tegen elkaar aan met 1 hamburger in het midden en de rest eromheen.
  • 8 Bestrijk het vlees met olie en gril in de grillpan. Keer halverwege om.
  • 9 Neem uit de pan en bak de uienringen in het bakvet op een lage stand tot ze zacht zijn.
  • 10 Bestrijk intussen de snijkant van de broodbodem met mayonaise en beleg met 8 slabladeren.
  • 11 Leg de gegrilde hamburgers erop.
  • 12 Dek af met de courgette, plakjes tomaat en een laag uienringen.
  • 13 Dek af met de bovenkant van het brood.
  • 14 Rijg garnering naar keuze en blaadjes basilicum aan de prikkers en steek de hamburgertaart hiermee vast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 25 gram