4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Hamburgers met geitenkaas en zoete aardappelpartjes

Hamburgers met geitenkaas en zoete aardappelpartjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bakje tuinkers

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 hamburgers

dit product is niet beschikbaar

1 zak gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

barbecuesaus

dit product is niet beschikbaar

4 bruine bollen

dit product is niet beschikbaar

1 snufje paprikapoeder
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Schep de aardappelpartjes op een bakplaat om met de olie, paprikapoeder, zout en peper. Schuif boven in de oven en bak in circa 20 minuten goudbruin.
  • 3 Snijd intussen de broodjes horizontaal door en rooster ze eventueel kort. Bestrijk de onderste helften met een beetje saus en beleg met een paar ringen paprika en blaadjes sla.
  • 4 Verhit een grillpan en bak de hamburgers op een hoge stand in een paar minuten om en om bruin. Leg ze op de broodjes en verdeel de geitenkaas erover. Bestrooi met de tuinkers en zet de kapjes erbovenop.
  • 5 Verdeel de aardappelpartjes over 4 borden en zet de hamburgerbroodjes ernaast. Serveer met de rest van de sla en extra saus.

bereidingstip

Ben je niet zo’n liefhebber van zoete aardappels of zijn ze lastig verkrijgbaar, dan gaat dit recept natuurlijk ook prima met andere aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 640 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate