4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Ham-kaasstrudel

Ham-kaasstrudel

ingrediënten


25 min
4 personen
3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

slasaus

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 kropsla

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

150 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

75 gram ongezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

75 gram amandelen

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrijk de vellen filodeeg met boter en leg ze op elkaar. Bewaar 2 eetlepels boter voor de bovenkant.
  • 2 Verdeel de geitenkaas erover, breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de amandelen en tijm. Leg de ham erop.
  • 3 Rol het deeg losjes op en leg de rol met de naad aan de onderkant op de bakplaat. Bestrijk de deegrol met de overige boter en bak de strudel in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
  • 4 Maak intussen een salade van de sla, eieren, slasaus en bosui. Snijd de strudel in plakken en serveer met de salade.

bereidingstip

Vervang de geitenkaas in dit recept door feta of roomkaas.. Maak een vegetarische strudel en vervang de ham door bladspinazie uit de diepvries of kort gekookte verse spinazie. Dep de spinazie goed droog.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 715 kcal
vet 50 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 36 gram