6 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hachee uit de slowcooker

Hachee uit de slowcooker

ingrediënten


20 min
6 personen
4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelstroop

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 grote uien
25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram sukadelap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

slowcooker

  • 1 Breng het vlees op smaak met zout en/of peper. Meng de bloem erdoor. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak het vlees, eventueel in 2 porties, in 6-8 min. rondom aan. Doe het vlees in de slowcooker.
  • 2 Bak in het achtergebleven bakvet de uienringen lichtbruin en doe ze bij het vlees in de slowcooker. Voeg de bouillon, appelstroop, mosterd, azijn, laurierblaadjes en kruidnagels toe.
  • 3 Doe het deksel op de slowcooker en gaar 8-10 uur op laag of 4-6 uur op hoog, totdat het vlees heel mals is en uit elkaar valt.
  • 4 Verwijder voor serveren de laurierblaadjes en breng op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Lekker met rijst of friet en rodekool met appel.. Hachee over? De volgende dag is hachee nóg lekkerder. Of vries een restje hachee in porties in voor een snelle eenpersoonsmaaltijd.. Weinig tijd? Bak het vlees en de uien niet aan, maar verdeel meteen over de bodem van de slowcooker. Aanbakken geeft de hachee een diepere en vollere smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 258 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 40 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr