gemiddeld
45 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Groninger eierballen

Groninger eierballen

ingrediënten


45 min
frituurolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

450 milliliter bouillon

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Smelt de boter in een (steel)pan, voeg de bloem toe en laat al roerend circa 5 minuten garen op een lage stand. Roer vervolgens beetje bij beetje de koude bouillon erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, kerrie, peterselie en een snuf peper.
  • 2 Laat de ragout afkoelen op een natgemaakt plat bord en laat dan minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Kook intussen 4 eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en laat afkoelen. Klop het overige ei los.
  • 3 Zet een bord klaar met losgeklopt ei en een bord met paneermeel. Verdeel de ragout in 4 delen om de 4 gekookte eieren. Haal dan door het paneermeel, vervolgens door het ei en ten slotte nogmaals door het paneermeel. Zet circa 1 uur in de koelkast.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 170ºC. Frituur hierin de eierballen in 5-7 minuten rondom goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 13 gram