2 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentesaté met pindasaus en limoenrijst

Groentesaté met pindasaus en limoenrijst

ingrediënten


20 min
2 personen
2 eetlepels gebakken uitjes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pindakaas

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

150 gram witte rijst

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

satéprikker

metalen spiesen

barbecue

grillpan

  • 1 Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 2 Schep de rode ui, paprika en bloemkoolroosjes om met de olie, het limoensap en zout en peper naar smaak. Rijg de groenten aan de prikkers of spiesen.
  • 3 Verwarm in een steelpan de pindakaas met de ketjap en de basterdsuiker en 75 ml water. Roer tot een gladde en gebonden satésaus.
  • 4 Gril de groentespiesen op de hete barbecue (of in de grillpan) in ca. 10 min. rondom bruin en beetgaar. Schep intussen de limoenrasp door de rijst.
  • 5 Schep de limoenrijst op 2 borden. Leg er de groentespiesen bij. Verdeel de satésaus erover en bestrooi met de uitjes.

bereidingstip

Maak de satésaus pittiger met sambal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 524 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 11 gram