4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Groentepot met spekjes en salie

Groentepot met spekjes en salie

ingrediënten


25 min
4 personen
250 gram jonge kapucijners

dit product is niet beschikbaar

250 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

4 salieblaadjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bak het ontbijtspek langzaam knapperig in een droge koekenpan. Schep ze uit de pan en bewaar ze tot later gebruik.
  • 2 Voeg de boter toe aan het bakvet en fruit hierin de sjalotten in circa 5 minuten lichtbruin.
  • 3 Voeg de knoflook, de salie en de courgetteblokjes toe en fruit nog enkele minuten mee zonder dat de courgette bruin wordt.
  • 4 Voeg de tuinerwten toe en schep de spekjes erdoor.
  • 5 Laat de groenten met het deksel op de pan nog circa 10 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper.

wijnadvies

Sauvignon Blanc van Jean Sablenay, Sea Breeze of Danie de Wet. Ook rosé past goed bij groente, vooral die van Saint Saturnin.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram