4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentecurry met naanbrood

Groentecurry met naanbrood

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels koriander

dit product is niet beschikbaar

125 gram gezouten pinda’s

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

800 gram Hollandse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

800 gram oosterse wokgroenten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

4 naanbroden

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrijk het naanbrood met 1 eetlepel olie.
  • 2 Verhit de rest van de olie in een wok of hapjespan en roerbak hierin de wokgroenten met de kerrie 3-4 minuten. Giet de kokosmelk erbij, roer de pindakaas erdoor en verwarm.
  • 3 Bak het naanbrood in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster de pinda’s kort in een droge, hete koekenpan.
  • 4 Hak de helft van de pinda’s grof. Schep de hele pinda’s en de helft van de koriander door de groentecurry.
  • 5 Verdeel de curry over 4 kommen en bestrooi met de gehakte pinda’s en de rest van de koriander. Serveer het naanbrood erbij.

bereidingstip

Lekker met een salade van wortel en komkommer met een dressing van olie, citroensap en kerriepoeder.. Vervang de pinda's in dit recept door cashewnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 25 gram