4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Groentecurry met ei en rijst

Groentecurry met ei en rijst

ingrediënten


30 min
4 personen
6 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de sperziebonen 5 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin komijn, ui, rode peper en kerriepoeder. Schep de prei, bloemkool en wortel erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Giet de kokosmelk en bouillon erbij en kook zachtjes 12-15 minuten. Kook intussen de rijst.
  • 4 Schep de sperziebonen de laatste 5 minuten door de curry. Serveer de curry met de eieren en de rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 675 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 21 gram