6 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, tussendoortje, voorgerecht
home recepten Groentebouillon met groene kruiden

Groentebouillon met groene kruiden

ingrediënten


20 min
6 personen
200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
200 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

10 peperkorrels

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

250 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone theedoek

  • 1 Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de ui, wortel, tomaat en knolselderij tot ze beginnen te kleuren. Voeg de helft van de peterselie met steeltjes, de laurierblaadjes, peperkorrels en 2 takjes tijm toe en giet 2 liter koud water erbij.
  • 2 Breng alles tegen de kook aan en laat de groentebouillon zachtjes 1 uur trekken. Leg de uitgespoelde (passeer)doek in een zeef of vergiet en zeef de bouillon.
  • 3 Voeg voor de vulling de champignons, venkel en wortel toe aan de heldere bouillon en kook zachtjes 3-4 minuten. Hak de rest van de peterselieblaadjes fijn.
  • 4 Garneer de soep met de blaadjes van 1 takje tijm, de peterselie en het gehakte venkelgroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 75 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 1 gram