4 personen
gemiddeld
15 min.
voorgerecht
home recepten Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

Groene salade met warme Zwitserse kaascroutons

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram gruyère
6 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

1 elstar appel

dit product is niet beschikbaar

1 stronkje witlof

dit product is niet beschikbaar

2 kropjes little gem

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Klop van de mosterd, de azijn, de olie en de honing een egale dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Haal de blaadjes sla en witlof los. Was en droog ze en schud ze met de appelplakjes door elkaar.
  • 3 Leg de boterhammen op de bakplaat en bestrooi ze met de kaas. Maal er nog wat peper over en zet de bakplaat vlak onder de grill.
  • 4 Schep ondertussen de dressing door de salade en verdeel de sla over vier borden.
  • 5 Neem de bakplaat uit de oven zodra de kaas gesmolten is. Snijd de boterhammen in punten. Serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Zeer aan te bevelen met Jean Sablenay Sauvignon Blanc of de iets meer gevulde Hoop Huis Chenin Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 12 gram