4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht
home recepten Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch

Groene salade met kaassterren en honing-notencrunch

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

4 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes verse kervel
75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels walnotenolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels milde olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel witte balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

250 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten noten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

stervormige steker

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Vermeng de noten met de honing en spreid ze uit over de bakplaat. Bak de noten in 10 minuten knapperig. Laat ze afkoelen.
  • 3 Snijd de kaas in plakken van 1/2 cm en steek hier eventueel sterren uit.
  • 4 Klop een dressing van de sinaasappelrasp en -sap, de azijn, de gembersiroop en de olie.
  • 5 Vermeng de sla met de kruiden en schep hier de dressing over.
  • 6 Verdeel dit over 4 grote borden en leg de kaassterren erop. Strooi tenslotte de noten eromheen.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 41 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 20 gram