4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Groene salade met geitenkaas en walnotendressing

Groene salade met geitenkaas en walnotendressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel dijonmosterd

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter notenolie
4 plakken zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

75 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de bladsla met de veldsla en verdeel het slamengsel over 4 borden.
  • 2 Leg de helft van de walnoten erop en verdeel de uiringen en geitenkaas erover.
  • 3 Verwarm alle ingrediënten van de dressing met de rest van de walnoten en giet deze over de salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Voor de wijnliefhebber een strakke sauvignon blanc uit Touraine of een Duitse Classic riesling. Voor de bierfanaat een witbiertje of een fris Vlaams bruin bier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 14 gram