4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Groene groenten met beenham en honing-mosterddressing

Groene groenten met beenham en honing-mosterddressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

250 gram beenhammen

dit product is niet beschikbaar

100 gram danish blue

dit product is niet beschikbaar

100 gram roquefort
2 eetlepels diepvriesbasilicum
2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

150 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de noten in een droge hete koekenpan.
  • 2 Kook de peultjes, sugarsnaps en doperwten 5-7 minuten, giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 3 Meng de ingrediënten voor de dressing. Verdeel de rucola over een schaal of 4 borden. Schep de groenten door de dressing.
  • 4 Verdeel het groentemengsel over de rucola. Strooi de basilicum en kaas erover. Leg de ham, in rolletjes of roosjes gevouwen, erbij en strooi de noten over het gerecht.

wijnadvies

Riesling past goed bij dit gerecht. Ook een chardonnay is er lekker bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 23 gram