4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Grillworstjes met nacho’s en koolsla

Grillworstjes met nacho’s en koolsla

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 zak tortillachips

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

2 appels

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 spitskool

dit product is niet beschikbaar

1 witte kool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 chipolataworstjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecue

grillpan

  • 1 Schaaf voor de koolsla de kool in smalle repen. Meng met alle ingrediënten voor de koolsla en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Bestrijk de worstjes met olie en rooster ze 12-14 minuten in een grillpan of op de barbecue.
  • 3 Verwarm intussen de ovengrill. Leg de helft van de chips op een bakplaat. Bewaar de rest voor dag 2. Verdeel de tomatenblokjes, ui en geraspte kaas over de chips op de bakplaat. Zet onder de grill tot de kaas smelt.
  • 4 Serveer 4 worstjes met de helft van de koolsla en de nacho’s. Bestrooi met de helft van de koriander

bereidingstip

Snijd op dag 2 voor een Mexicaanse hotdog 4 broodjes open en bestrijk ze met een beetje salsasaus. Leg een grillworstje en koolsla ertussen. Bestrooi met de rest van de koriander en serveer met de overige tortillachips.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 21 gram