4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje, hoofdgerecht
home recepten Griekse spinazierolletjes

Griekse spinazierolletjes

ingrediënten


25 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

300 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels diepvriespeterselie
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui 2 minuten.
  • 2 Voeg de pijnboompitten toe en bak ze 2 minuten mee.
  • 3 Schep de spinazie erdoor en roerbak 5 minuten totdat de groente geslonken is. Meng peper, zout, citroenrasp, peterselie, verkruimelde feta en paneermeel erdoor en laat alles iets afkoelen.
  • 4 Bestrijk een deegvel met gesmolten boter. Schep onderaan elk deegvel 1/8 deel van de spinazievulling, rol het op, plak de deegrand vast met een beetje water en leg het rolletje in een ingevette of met bakpapier beklede ovenschaal.
  • 5 Doe hetzelfde met de rest van de vellen deeg. Bestrijk de bovenkanten van de rolletjes in de ovenschaal met gesmolten boter. Bak ze circa 15 minuten in het midden van de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.

bereidingstip

Het filodeeg kan eventueel worden vervangen door diepvriesbladerdeeg. Vorm daarvan envelopjes of driehoeken die met het spinaziemengsel gevuld worden. De baktijd is 15-17 minuten.. Lekker met een Griekse salade van sla met tomaten, komkommer en olijven.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Bij zo'n typisch mediterraan gerecht hoort een zachte witte wijn uit Griekenland (Robola) of Italië (Soave, verdicchio).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 47 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 24 gram