4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Griekse koolsoep

Griekse koolsoep

ingrediënten


40 min
4 personen
15 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels oregano

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

2 middelgrote aardappelen
1 kleine witte kool

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grote soeppan

  • 1 Halveer de kool en verwijder de harde stronk uit het midden. Snijd de helften in dunne repen. Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Snijd ook de wortels in kleine blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de olie in een grote soeppan op een middelhoge stand. Fruit de ui en knoflook 3 min. tot ze glazig zijn.
  • 3 Voeg de kool, aardappelen en wortels toe en bak alles samen 5 min.
  • 4 Voeg de bouillon toe samen met de oregano, tomatenblokjes en laurier. Breng de soep aan de kook en laat 25 min. zachtjes koken op een lage stand tot de groenten zacht zijn.
  • 5 Snijd de peterselie fijn. Roer ¾ van de peterselie door de soep en breng op smaak met zout en peper. Serveer de soep in diepe borden of kommen en garneer met de rest van de peterselie.

bereidingstip

Voeg een scheutje citroensap toe voor een fris accent.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 279 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 8 gram