4 personen
gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht, nagerecht, klein gerecht/hapje, nagerecht/kazen
home recepten Gorgonzola-bonbons met witte chocolade

Gorgonzola-bonbons met witte chocolade

ingrediënten


30 min
4 personen
150 gram witte chocolade

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakpapier

  • 1 Verdeel de gorgonzola in 12 kleine stukjes en rol tussen vochtige handen tot balletjes. Leg afgedekt in de koelkast.
  • 2 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan goudbruin. Laat afkoelen en hak grof.
  • 3 Leg een stuk bakpapier op een schaal, schep de amandelen erop en bestrooi met de rozemarijn. Verwarm de chocolade au bain-marie zonder te roeren, tot de meeste stukjes chocolade gesmolten zijn.
  • 4 Neem de kom van de pan en roer de laatste stukjes chocolade helemaal glad. Leg de gorgonzolaballetjes op een vorkje en dip ze in de chocolade.
  • 5 Laat iets uitdruppelen en leg ze op het bakpapier met de gekruide amandelen. Rol de bonbons er met behulp van 2 vorken door en schep over op een schaaltje.
  • 6 Laat de chocolade drogen en laat de bonbons nog 30 minuten opstijven in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 8 gram