4 personen
uitdagend
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Gnocchi van zoete aardappel met salie-walnotenpesto

Gnocchi van zoete aardappel met salie-walnotenpesto

ingrediënten


45 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 handje salieblaadje

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

175 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

300 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

keukenmachine

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Prik de zoete aardappels rondom in met een vork en leg ze in de oven. Pof de aardappels in circa 30 minuten gaar.
  • 2 Schep vervolgens het kruim eruit en pureer glad. Meng de aardappelpuree met de bloem en blijf kneden tot een glad deeg.
  • 3 Voeg wat extra bloem toe als het deeg nog te plakkerig is en maak een bal van het deeg. Snijd de deegbal in 4 gelijke delen en maak er lange rollen van circa 2 centimeter doorsnede van.
  • 4 Snijd steeds kleine stukjes van de rol, ongeveer zo breed als je duim. Houd de gnocchi vervolgens tussen duim en wijsvinger en druk met een vork zacht op de bovenkant.
  • 5 Verhit de olijfolie voor de pesto in een koekenpan en bak hierin de blaadjes salie knapperig. Neem de salie uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  • 6 Mix in een keukenmachine de olijfolie uit de pan, helft van de knapperige salie, de helft van de walnoten, de peterselie, knoflook, citroenrasp en -sap tot een grove pesto en breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Kook de gnocchi circa 4 minuten in water met zout, totdat ze boven komen drijven. Verdeel de gnocchi over 4 borden en schep wat pesto erover. Bestrooi met de rest van de knapperige salie en walnoten.

bereidingstip

Vervang de salie in dit recept eventueel door extra peterselie.

wijnadvies

Italiaans wit is een aanrader bij deze gnocchi, bijvoorbeeld Mastio della Loggia Soave. Of kies voor een niet te zware rode, zoals Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 430 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr