- 1 Maak de witlof schoon en snijd het in de lengte door. Verwijder de bittere kern en snijd de witlof in lange, smalle reepjes.
- 2 Breng in een pan het water met zout aan de kook en blancheer hierin de reepjes witlof gedurende een halve minuut, net voldoende om het resterende bittertje weg te halen. Laat de witlof vervolgens uitlekken in een vergiet.
- 3 Verhit de olijfolie in een koekenpan en roerbak hierin de kip goudbruin.
- 4 Voeg de champignons en witlof toe. Breng op smaak met peper, zout en bieslook.
- 5 Roerbak de tomaatjes mee, voeg als laatste de poedersuiker toe en laat dit even kort karameliseren.
- 6 Breng ondertussen de noedels aan de kook. Verdeel de noedels over de borden en schep de roergebakken kip, champignons, witlof en tomaatjes erbij. Garneer met een toefje peterselie.