4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde zalm met zoete-aardappeltaartjes

Gevulde zalm met zoete-aardappeltaartjes

ingrediënten


40 min
4 personen
100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eidooiers

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

75 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

bakplaat met bakpapier

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Snijd de zalmfilets aan de bovenzijde in, maar niet door. Meng de peterselie met de sinaasappelrasp en amandelen. Verdeel deze vulling over de inkepingen en zet de zalm afgedekt in de koelkast.
  • 2 Schaaf de zoete aardappels met schil in dunne, ronde plakken. Maak torentjes in de holtes van de muffinvorm van plakjes aardappel met ertussen Parmezaanse kaas, rozemarijn, zout en peper. Giet een beetje olijfolie erover en bak de taartjes circa 25 minuten in het midden van de oven. Bestrooi de zalm met zout en peper en zet na 15 minuten oventijd erbij in de oven.
  • 3 Maak intussen de saus. Pureer de eidooiers met het sinaasappelsap, zout en peper met een blender of staafmixer. Verhit de boter tot deze licht borrelt, maar niet kleurt. Schenk, terwijl de blender draait, in een dun straaltje de boter bij het eimengsel zodat de saus bindt.
  • 4 Serveer de zalm met de aardappeltaartjes en sinaasappelsaus. Lekker met broccoli of gepofte tomaten uit de oven.

bereidingstip

Vervang de amandelen in dit recept door pijnboompitten.. Voeg 10 fijngehakte zwarte olijven toe aan de vulling.

wijnadvies

Kies bij dit gerecht voor Favoritos Classic Chardonnay-Viognier. Een volle en bloemige Chileense blend met een klein vetje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 885 kcal
vet 64 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 47 gram