4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde tomaten met spinazie en kaas

Gevulde tomaten met spinazie en kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
snufje kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

snufje paprikapoeder
25 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

300 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet ze omgekeerd weg.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
  • 3 Voeg de pijnboompitten toe en bak ze even mee.
  • 4 Schep de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten erdoor totdat de spinazie is geslonken en het vocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.
  • 5 Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîche los met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten. Strooi er een vleugje paprika- of kerriepoeder over en zet de tomaten onder de grill tot de vulling goudbruin is (5-10 minuten).

bereidingstip

Lekker met gebakken aardappelen of tagliatelle.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 270 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram