- 1 Snijd de kapjes van de tomaten en hol de tomaten uit. Zet het vruchtvlees apart. Bestrooi de binnenkant van de uitgeholde tomaten met zout en peper en zet ze omgekeerd weg.
- 2 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en het sjalotje.
- 3 Voeg de pijnboompitten toe en bak ze even mee.
- 4 Schep de spinazie en het vruchtvlees van de tomaten erdoor totdat de spinazie is geslonken en het vocht verdampt. Vul de tomaten met dit mengsel.
- 5 Verwarm de ovengrill. Klop de crème fraîche los met de kaas. Verdeel dit over de gevulde tomaten. Strooi er een vleugje paprika- of kerriepoeder over en zet de tomaten onder de grill tot de vulling goudbruin is (5-10 minuten).
bereidingstip
Lekker met gebakken aardappelen of tagliatelle.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.