4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

Gevulde puntpaprika met puree van zoete aardappel, feta en olijven

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram groene olijven

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

750 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de zoete aardappels in circa 15 minuten gaar in water met zout. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Giet de aardappels af en stamp ze met de knoflook, olijfolie, ei, zout en peper. Schep de olijven erdoor.
  • 3 Vul de paprikahelften met de aardappelpuree en bestrooi met de feta. Leg de gevulde paprika’s naast elkaar in een ovenschaal en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Maak de aardappelpuree iets luchtiger: splits het ei en stamp de eidooier door de aardappels. Klop het eiwit stijf en spatel het luchtig door de puree.. Vervang de feta in dit recept door stukjes mozzarella.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 8 gram