2 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gevulde portobello met couscous en feta

Gevulde portobello met couscous en feta

ingrediënten


15 min
2 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

75 gram zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

150 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 portobello’s

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verwijder de steeltjes van de portobello’s. Besprenkel de paddenstoelen met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Zet circa 10 minuten in de oven.
  • 2 Los het bouillonblokje op in 200 ml kokend water en bereid de couscous. Houd apart.
  • 3 Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoge stand en bak hierin de ui, courgette en tomaat circa 8 minuten. Roer de couscous los met een vork en meng het groentemengsel erdoor.
  • 4 Neem de portobello’s uit de oven en vul ze met het couscousmengsel. Verbrokkel de feta erover en zet nog 8 minuten terug in de oven. Bestrooi met de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 16 gram