4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde pompoenrollade met geitenkaas en salie

Gevulde pompoenrollade met geitenkaas en salie

ingrediënten


25 min
4 personen
150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde salie

dit product is niet beschikbaar

10 gram verse salie
3 eetlepels pompoenpitten
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 groentebouillonblokje

dit product is niet beschikbaar

100 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 flespompoen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukengaren

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de pompoen in de lengte en besprenkel beide helften met 1 eetlepel olijfolie. Rooster de pompoenhelften op een bakplaat met het snijvlak naar boven in de oven in circa 1 uur zacht.
  • 2 Kook intussen de rijst met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en bak hierin de uien en knflook in circa 10 minuten zacht. Bak de laatste 5 minuten de pompoenpitten mee.
  • 3 Neem de pompoen uit de oven en laat iets afkoelen. Verwijder de pitten en hol de pompoen uit, maar laat 1 cm vruchtvlees langs de rand zitten. Hak het vruchtvlees jn en meng met de rijst, het uienmengsel, de salie en geitenkaas. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Vul beide pompoenhelften royaal met het rijstmengsel en leg ze weer op elkaar. Bind keukengaren eromheen om alles goed bij elkaar te houden. Pak de pompoen losjes in met aluminiumfolie en bak nog circa 20 minuten in de oven. Snijd voor het serveren in plakken. Lekker met hasselback-aardappels en een groene salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 16 gram