4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Gevulde peer met noten en honingroom

Gevulde peer met noten en honingroom

ingrediënten


15 min
4 personen
200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

50 gram hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

75 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 grote handperen

benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Halveer de peren in de lengte en snijd de klokhuizen eruit.
  • 3 Kneed van de boter, suiker, bloem en noten een kruimelig deeg.
  • 4 Bestrooi de rand van de peren met kaneelpoeder en besprenkel met wat honing.
  • 5 Leg de perenhelften naast elkaar in de ovenschaal en schep de crumble erop.
  • 6 Bak de gevulde peren in het midden van de oven circa 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
  • 7 Schep de rest van de honing door de crème fraîche en serveer deze honingroom bij de warme peren.

bereidingstip

Vervang de peren door appels.. Serveer met een bolletje vanille-ijs in plaats van honingroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 7 gram