4 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde pasta

Gevulde pasta

ingrediënten


45 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

50 gram rauwe hammen

dit product is niet beschikbaar

125 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

400 gram ricotta
24 lasagnebladen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de lasagnebladen 2-3 minuten, spoel ze onder koud water en dep ze droog. Leg ze naast elkaar op het werkvlak.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de vulling, behalve de pijnboompitten. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan. Hak ze daarna iets kleiner en schep ze door de vulling.
  • 3 Leg op een lasagneblad met voldoende afstand 2 kleine bergjes van de vulling. Leg er een ander lasagneblad op en druk, eventueel met een uitsteekvormpje, de gewenste vorm uit.
  • 4 Zorg ervoor dat de naden goed platgedrukt zijn (doe dit eventueel met de tanden van een vork).
  • 5 Verwarm voor de saus de room met pesto en citroensap. Klop er klontjes boter door en voeg de kaas toe.
  • 6 Houd de saus warm zonder dat deze kookt. Kook de gevulde pasta in enkele minuten gaar.
  • 7 Giet een bodem saus in een diep bord en serveer de gevulde pasta erop. Bestrooi met de blaadjes basilicum of peterselie.

wijnadvies

Het zal niemand verbazen dat we in Italië blijven. En daarbinnen valt de keuze op wit: Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi, Vila Mondi Soave of Montalto Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1120 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 36 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 47 gram