4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Gevulde paprikas met Mexicaans gehakt

Gevulde paprikas met Mexicaans gehakt

ingrediënten


20 min
4 personen
125 gram zure room

dit product is niet beschikbaar

4 paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

150 gram mais

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tacokruiden

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels picadillo
1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Kook de rijst. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de picadillo en het gehakt toe en bak rul.
  • 2 Voeg de tomaatjes toe en bak 2 minuten mee. Voeg vervolgens de rijst, mais en de helft van de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep het gehaktmengsel in de paprika’s en bak circa 25 minuten in de oven. Bestrooi met de overige peterselie en serveer naar wens met een schep zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 535 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 21 gram