4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde paprika met spinazie en ricotta

Gevulde paprika met spinazie en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
1 zak spinazie
3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het kapje van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in de ovenschaal. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant, zodat ze stevig staan.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit ⅔ van de knoflook ca. 1 min. Houd een flinke handvol spinazie apart en doe de rest van de spinazie in porties in de pan. Laat het blad slinken en het vocht verdampen.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron. Meng er de ricotta en Parmezaanse kaas door. Breng op smaak met peper. Schep het spinaziericottamengsel in de paprika’s. Leg het kapje er weer op.
  • 4 Bak de paprika’s in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar. Meng intussen de yoghurt met de laatste teen knoflook, peper en eventueel zout.
  • 5 Verdeel de apart gehouden spinazie over 4 borden. Zet er de gevulde paprika’s op. Schep er de knoflookyoghurt bij.

bereidingstip

Bestrooi de yoghurt met 4 fijngehakte takjes dille en zet er de geroosterde paprika’s op.. Lekker met witte rijst gemengd met verse dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 258 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | Campina echte slagroom 250gr