4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde komkommers met pikant gehakt

Gevulde komkommers met pikant gehakt

ingrediënten


15 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram labne
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels broodkruim

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels panko

dit product is niet beschikbaar

1 plak ingemaakte citroen
1 eetlepel harissa

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 grote komkommers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Blancheer de komkommers 2 minuten in kokend water met zout. Neem ze uit het water en laat omgekeerd uitlekken op keukenpapier.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180ºC. Kneed het gehakt met de ui, oregano, harissa en citroen en vul hiermee de holtes van de komkommers. Leg ze in de ovenschaal en bestrooi met de panko. Besprenkel met olijfolie en bak in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar. Serveer met de labne en bestrooi met peterselie. Lekker met gebakken zoete aardappelschijfjes.

bereidingstip

Maak zelf harissa (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/harissa/">klik hier voor het recept</a>), ingemaakte citroen (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/ingemaakte-citroen/">klik hier voor het recept</a>) en labne (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/labne/">klik hier voor het recept</a>).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 28 gram