4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Gevulde courgettes met noten en feta

Gevulde courgettes met noten en feta

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar

250 gram notenrijst
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse dille
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën oud brood

dit product is niet beschikbaar

25 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 courgettes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd van elke courgette in de lengte een dunne reep af. Snijd het vruchtvlees langs de rand van het snijvlak hier en daar iets in en hol de courgettes met een lepeltje uit. Snijd het (uitgeschepte) vruchtvlees in stukjes.
  • 2 Verhit de helft van de olie en fruit hierin de ui en knoflook. Schep het vruchtvlees erdoor en bak 3 minuten mee. Laat het mengsel iets afkoelen.
  • 3 Schep de feta, walnoten, broodkruim, ei, dille, zout en peper erdoor. Vul de courgettes met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal.
  • 4 Besprenkel met de rest van de olijfolie. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 20 minuten in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 19 gram