- 1 Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze tot een centimeter vanaf de schil uit met een lepeltje. Leg de courgettes in een ovenschaal.
- 2 Verwarm de olie en fruit de sjalot in circa 3 minuten zacht. Voeg de bloem toe en roer tot deze van de bodem loslaat.
- 3 Voeg de warme melk toe en roer op een lage stand tot een gebonden saus. Roer de blauwe kaas erdoor en neem de pan van de warmtebron.
- 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop de eidooiers één voor één door de kaassaus.
- 5 Klop de eiwitten stijf met een snufje zout en schep ze voorzichtig door de kaassaus. Verdeel deze massa over de courgettes en bak ze in circa 20 minuten gaar en bruin.
- 6 Maal ondertussen de ingrediënten voor de pesto met de staafmixer tot een grove saus en breng op smaak met zout en peper. Leg de courgettes op borden en druppel er een paar lepeltjes pesto over.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Vanwege de pesto zeker lekker met Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi. En als u in Italiaanse sferen wenst te blijven, is een uitstapje naar de Pinot Grigio ook de moeite waard.