4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Gevulde champignons met walnootpesto en blauwe kaas

Gevulde champignons met walnootpesto en blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
50 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

12 grote kastanjechampignons
1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de walnoten in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en maal of stamp ze fijn met de tijm, knoflook, olie, zout en peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200ºC. Haal de steeltjes uit de champignons, zodat een holletje ontstaat. Bestrijk rondom met olie en zet ze met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Bak de champignons circa 10 minuten in de oven.
  • 3 Leg de champignons omgekeerd op een schaal en vul ze met een lepeltje walnotenpesto. Verdeel de kaas erover en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Een fruitige Argentijnse Malbec smaakt erg lekker bij de gevulde champignons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 170 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 7 gram