4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Gevulde biet en rode ui

Gevulde biet en rode ui

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mascarpone

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

bosje Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

4 grote rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 rauwe bieten

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Verhit de olie en fruit hierin de gesnipperde ui 4 minuten. Houd 1 eetlepel tijmblaadjes apart en voeg de rest van de fijngehakte Italiaanse kruiden en knoflook toe. Fruit nog 1 minuut mee.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes en mosterd toe en stoof 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Schep de helft van het broodkruim erdoor en vul de bietjes. Bestrooi met de rest van het broodkruim en wat tijm.
  • 4 Pureer het bietenvruchtvlees met de mascarpone, een snuf zout en peper en vul de rode uien ermee. Bestrooi met de pijnboompitten.
  • 5 Bak de gevulde groenten circa 25 minuten in het midden van de oven.

bereidingstip

Vul op dezelfde manier als in dit recept eens tomaten of courgettes. Deze groenten hoef je niet voor te koken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 275 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 7 gram